“Van een traditionele ontmoetingsplek, tot het meest gezellige plekje van Tilburg”

Stadscafe de Spaarbank is een warm, gezellige plek waar mensen écht even kunnen genieten. Het historische pand uit 1910 ontworpen door architect C.F. van Hoof (1861-1962) staat prominent aan de vijfsprong in Tilburg. In 1950 deed het pand dienst als Vereeniging Tilburgsche Spaarbank. In de jaren ‘90 is het pand overgedaan aan een winkel in interieurobjecten. En later, in 2009, is Stadscafe de Spaarbank geboren.

Nog steeds als je binnenkomt voel je meteen de historische sfeer die er van binnen en buiten hangt. Als je vanuit het centraal station naar de stad loop zijn de immense ramen, het glas in lood en zeshoekige hoektoren, al vanuit verreweg te herkennen.

De originele hal leidt twee kanten op. Wanneer je rechtdoor het restaurant binnen wandelt, kom je in de oude wachtzaal. Wanneer je links via de gordijnen richting de bar loopt, kom je in de oude kantoren terecht die via een verstopt deurtje leiden naar waar vroeger de secretaressen zaten.

Boven in het pand bevindt zich de keuken. Hier is de chef en zijn team dagelijks bezig om de verse levering om te toveren naar verrassende combinaties en creaties. Ze halen inspiratie uit verschillende landen en werelddelen zodat herkenbare gerechten een eigenzinnige twist krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de rendang Indonesische bitterballen, of juist de Tilburgse oesterzwam bitterballen. Net een tikkeltje anders maar ó zo heerlijk. De gerechten van de lunch, borrel -en dinerkaart zijn dan ook allen vers en eigengemaakt.

Niet te vergeten, onze tuin. Een van de meest favoriete plekjes van onze gasten. Niet alleen kun je hier goed vertoeven in het zonnetje, ook voor de kids is er veel aanbod. Onze tuin grenst namelijk aan een klein (maar fijn) speeltuintje. Perfect voor een lekkere lentedag dus!

Menu

Bij de spaarbank worden de ogen verrast en de smaakpapillen krijgen wat ze verdienen. De chef en zijn team maken gebruik van verse, kwaliteit seizoens-producten die worden omgetoverd in steeds weer verrassende creaties.

De menukaart verandert dan ook elke maand en elk dag is er een nieuwe stadshap te verkrijgen.

Contact

Tel: (013)543 83 31

e-mail: info@stadscafedespaarbank.nl

Adres: Noordstraat 125
5038 EH Tilburg

OPENINGSTIJDEN

We zijn dagelijks geopend vanaf 10:00. De keuken sluit om 21:00. Zondag tot woensdag sluiten we om 23:00. Donderdag tot Zaterdag om 01:00.

We nemen alleen telefonische reserveringen aan. Zie hiervoor bovenstaand telefoonnummer.